Entiteiten verbeeld

Hanna Stemerding is sinds ze samen met haar man Ad de eerste keer mee was naar de Casa bezig gegaan met portretten schilderen van de Entities of Light. Hiervoor maakt zij  verbinding met hen.

Hanna legt uit: ‘Allereerst loop ik er dagen soms weken mee rond en ga dan gewoon "3 dimensionaal"op zoek naar gegevens over de betreffende persoon, wat er van hem of haar bekend is, welke plaatjes ik daarbij kan vinden in boeken of op internet. Dan kom ik meer in contact met de persoon die die entiteit TOEN was. Dan ga ik schetsen en komt er een beeld te voorschijn van de Entiteit NU, waar ik al dan niet JA tegen kan zeggen. Als het JA  is (en dat is het wonderwel meestal) dan pas pak ik het doek en verf en kwasten en begin ik grofweg met de omtrekken van het hoofd en daarin dan allereerst de ogen. Net zolang totdat ik ook JA kan zeggen tegen die ogen en die ogen me ook echt aankijken en me iets doen, echt raken. Dan pas ga ik verder. Maar dan is het ook hard werken en zeker niet zomaar mediamiek mijn penseel laten gaan, nee echt ook worstelen om het zo te krijgen dat ik er weer JA  tegen kan zeggen. Dan laat ik het een dag of wat staan , ga er af en toe naar kijken of ik nog steeds JA tegen kan zeggen. En als ik dan op een gegeven moment dat soort intieme "verliefdheids" gevoel krijg is het klaar voor mij. Hij of Zij blijft dan nog een tijdje in onze kamer hangen totdat het zover is dat Hij of Zij naar de Nederlandse Casa kan verhuizen waarvan jij de "hoedster"zal zijn.’ 

Haar diepe wens was dat deze schilderingen, tijdens haar tweede bezoek aan de Casa, gezegend zouden worden door John of God. Ze had van allen een foto mee genomen en deze op een moment  aan  hem laten zien. ZO mooi wat er toen gebeurde.  De Entiteit keek heel bewust naar de schilderingen en ook steeds weer naar Hanna. Toen gaf hij de boodschap dat Maria Magdalena wat vollere schouders moest hebben. En dat Entiteit de Oswaldo Cruz zijn snor net even anders moest. Hanna gaat hiermee aan de slag en 20 november, wanneer ik weer naar de Casa ga, zullen de aangepaste portretten weer aan John of God getoond worden. Maar… ondanks enkele schoonheidsfoutjes zijn ze allen gezegend!

Deze schilderingen zijn altijd aanwezig tijdens de Souhealing dagen van de Entities of Light in Nederland.

schilderijen Entities of Light 1