Ontstaan van de Foundation

De Stichting “Entities of Light” is ontstaan door de vele bezoeken die ik (Marieke) gebracht heb aan de Casa de Dom Ignacio bij Joao de Deus ofwel John of God in Brazilië.

Februari 2014 bezocht ik de Casa voor de eerste keer samen met mijn zus Jacobien.

Ik kreeg de tip van iemand die daar pas was geweest en haar ben ik nog steeds zo dankbaar hiervoor. Want wat heeft dit tot grote gevolgen geleid en het is allemaal nog steeds in volle ontwikkeling. Ondertussen, nog maar tweeënhalf  jaar later, ben ik er acht keer geweest en staan er weer reisjes naar Abadiania gepland.

Al meteen de eerste dag in de Casa toen ik voor de Entiteit kwam kreeg ik de boodschap: “Filha de Casa”, wat letterlijk betekent “thuisbasis van de dochter”.  Dit houdt in dat je al een verbinding hebt met Dom Ignacio uit vorige levens en je herkend bent door de Entiteit. Ook betekent het dat je altijd welkom bent in zijn Casa, zijn huis, als een kind van het huis. Ik voelde me zo welkom; alsof ik eindelijk echt thuis mocht komen… vele tranen gelaten, een mix van oud zeer, heimwee, en diepe dankbaarheid.

Alle keren dat ik naar de Casa ben gereisd heb ik interventies (spirituele operaties) mogen ontvangen; tot nu toe 7 in totaal. Een interventie houdt in dat je door de Entities of Light “geopereerd” wordt. Hier komen geen mensenhanden aan te pas. Je wordt geopereerd op zielsniveau, zodat je emotionele en fysieke lichaam mee kunnen gaan trillen op deze vernieuwde energie van binnenuit. Hierdoor ontstaat heling op alle lagen van je zijn.

Nu was ik gelukkig niet ziek toen ik naar de Casa ging. Er zijn ook vele mensen die hierheen komen als laatste redmiddel of mensen met chronische ziekten.  Ik ging erheen uit nieuwsgierigheid, omdat ik gehoord had dat de energie daar ontzettend krachtig zou zijn; ik wilde dat graag zelf voelen en ervaren. Natuurlijk wilde ik daarnaast mezelf graag verder ontwikkelen en mijn volle potentie leven. Helemaal mezelf kunnen zijn, in mijn volle lichtkracht in het leven staan, bevrijd zijn van oude mechanismen, karmische stukken en oude denkpatronen. Nog genoeg werk aan de winkel!

Ik kan echt zeggen dat ik na ieder bezoek weer zoveel mocht ontvangen. Woorden doen tekort. Ik heb dit nergens eerder zo meegemaakt; dit gaat voorbij aan alles. Dit is puur Gods werk.

Het is niet voor niets dat je Joao steeds hoort zeggen: “It’s not ME who heals, it’s God who heals.”

De Casa is vernoemd naar Dom Ignacio, hij is de ‘hoofdentiteit’ van de Casa. Hij is niet vaak geïncorporeerd in het lichaam van Joao de Deus omdat zijn lichtfrequentie zo enorm is dat Joao’s  lichaam dit niet aankan. Elk jaar op zijn sterfdag (31 juli) is hij wel in hem. Dom Ignacio werkt direct onder Jezus. Dom Ignacio was de stichter van de orde van de Jezuïeten, evangelist en spiritueel genezer.

De Entities of Light zoals ze in de Casa benoemd worden, zijn zielen die ooit eerder in fysieke vorm op aarde waren. Zij waren toen al hun tijd ver vooruit met hun helende kwaliteiten. Voor mijn ervaring met één van de vele Entities of Light, kijk onder het item “ervaringen”.

Abadiania, zoals de plaats  heet waar de Casa gevestigd is, ligt in een zeer kristalrijk gebied en is tevens de plek waar een portaal is. Het schijnt zo te zijn dat hier het krachtigste portaal is op aarde. Een portaal is een opening vanuit de kosmos naar de aarde, waar de Entities makkelijk doorheen kunnen. Daarom is de energie zo krachtig op deze plek. Ik heb het eens in een diepe verbinding mogen zien… een plek waar alles wit was en er een opening in de hemel was waar engelen, gidsen en verlichte meesters doorheen kwamen om hun liefdevolle heling naar de aarde te brengen. De boodschap was dat ik het zou weten wanneer ik deze plek gevonden zou hebben. Toen wist ik nog niets van het bestaan van de Casa af.

In de Casa wordt gewerkt met kristalbedden. De allereerste keer dat ik voor Joao verscheen moest ik meteen drie kristalbedsessies ondergaan. Ik was altijd nogal druk in mijn leven, holde van hot naar her, en de Entities besloten meteen dat ik eerst maar eens tot rust moest komen voordat ze überhaupt met me verder konden!

Het Kristalbed bestaat uit zeven kwartskristallen uit de plek bij de Casa en deze staan gericht op je zeven chakra’s. Hier zitten gekleurde lampjes in die met een bepaalde frequentie boven je stralen. Je ligt hieronder op een bed en de Entities werken op jou tijdens deze sessie met heerlijke Casa muziek. Het is bijzonder wat hier gebeurt. Je ontvangt wat goed is voor je op dat moment.

Na een aantal keren naar de Casa te zijn geweest, voelde ik dat ik heel graag zelf een kristalbed naar Nederland wilde halen om in mijn praktijk te zetten. Hiervoor moet je toestemming vragen aan Joao en ik kreeg deze! Het kristalbed kwam mee en staat nu in Vlissingen waar het actief gebruikt wordt.  Ik vind eigenlijk dat dit kristalbed, ondanks dat het bij mij staat, niet van mij is. Ik zeg altijd: ”Dit is het instrument van de Entities en ik heb het geluk dat het bij mij mag staan”.

Toen ontstond het idee om informatie-avonden te gaan geven in Nederland

over deze bijzondere plek en er een begeleide groepsreis naar te organiseren. Er ontstond een team, in eerste instantie met Jacobien, Thea, Paul en Erik, en we begonnen op diverse plekken in Nederland te vertellen over onze ervaringen in de Casa. Ieder had zo zijn persoonlijke verhaal en het was elke keer een feest dit te mogen vertellen aan geïnteresseerden.

We lieten tijdens deze info-avonden ook een stukje film zien over de Casa. Dit waren altijd bijzondere avonden en we merkten steeds weer de aanwezigheid van de Entities. Een intens gevoel van liefde was altijd voelbaar. En wat op begon te vallen, was dat er altijd een aantal van de mensen die deze avond bezochten, in proces kwamen. Er waren er zelfs toen al, die de aanwezigheid van de Entities konden zien.

Dit werd steeds krachtiger en gebeurde steeds vaker en intenser tijdens onze info-avonden, terwijl we gewoon vrolijk ons praatje hielden over onze ervaringen en over de Casa zelf. We voelden dat we het geen informatie-avonden meer konden noemen. Dit ging verder dan informatie. Hier vond transformatie plaats! Dus vanaf een bepaald moment besloten we het informatie/transformatie- avonden te noemen. Toen begon ik ook met geleide meditaties tijdens deze avonden waarbij de Entities om hulp werden gevraagd voor heling voor ieder die aanwezig was.

En de avonden werden nog dieper en intenser… De Entities deden zo liefdevol hun werk. We beseften steeds meer dat hier iets heel moois aan het ontstaan was; de samenwerking met de Entities of Light. Nu ik dit typ heb ik een traantje van ontroering en diepe dankbaarheid.

De eerste groepsreis kwam,

een prachtige groep mensen had zich aangemeld. We vlogen Nederland uit met een groep van 22 deelnemers aan boord richting Brazilië. Zo spannend, we hadden er hard aan gewerkt en getracht alles tot in de puntjes voor te bereiden. In Abadiania hadden we een officiële Casa gids, genaamd Jutta, ingehuurd en kamers voor iedereen gereserveerd bij dezelfde pousada vanwaar het tien minuutjes lopen was naar de Casa. We hadden zelfs via Jutta toestemming van Joao de Deus om allen naar de heilige waterval te gaan. Alles was perfect voorbereid.

Maar toen….

Op de allereerste bijeenkomst met de groep in Abadiania, zouden we informatie ontvangen van onze gids Jutta. Ze begon al vrij snel met de boodschap dat ze iets te vertellen had wat ze heel moeilijk vond en daar zenuwachtig voor was.  Alle ogen waren op haar gericht en met name door ons als team, die nog van niks wisten. We dachten dat we op alles voorbereid waren.

De boodschap was dat Medium Joao de Deus precies de periode dat wij er waren, onverwacht NIET aanwezig was…

Dit gaf direct een hoop onrust, teleurstelling en tranen bij een aantal deelnemers. Mijn zus Jacobien had een sterk verantwoordelijkheidsgevoel naar de groep en dacht op dat moment dat de hele reis mislukt was. Dit was zo’n beetje het ergste wat kon gebeuren.

Jutta ving dit heel goed op en ik bleef hier wonderbaarlijk vrij rustig onder. Ik wist dat dit niet zomaar was. In Abadiania gebeurt niets zomaar. Jutta vertelde de groep dat het er nu juist op aankwam om op jezelf te vertrouwen. Om ZELF te voelen wat je nodig had. Ondanks dat Medium Joao de Deus niet aanwezig was gingen de Casa dagen gewoon door. Alles ging door; je kon kruiden halen bij de apotheek als je voelde dat je ze wilde nemen, je kon gaan mediteren in de Current, de rijen mensen gingen zoals altijd de Casa in om voor de Entiteit te komen waar normaal gezien Joao zou zitten. De boodschap was, dat gedurende de periode dat hij niet aanwezig was, Dom Ignacio op de stoel zou zitten. Daar was nu symbolisch zijn portret neergezet.

Het bijzondere was dat juist Jacobien tijdens meditatie in de Current mocht zien dat Dom Ignacio er werkelijk zat. Ze zag een immens krachtig lichtlichaam in de stoel plaatsnemen en kreeg de boodschap rechtstreeks van hem. Ze kon niet meer stoppen met huilen van dankbaarheid.

Het was ongelofelijk wat we hebben mogen ontvangen als groep. Op de eerste dag mocht er meteen iemand uit de groep een operatie ontvangen. Notabene in de pousada, terwijl dit normaal gesproken alleen in de Casa gebeurt. Jacobien werd als tweede geopereerd. Zo mooi hoe ze meteen geholpen werd aan haar verantwoordelijkheidsstuk. Zodat ze er daarna echt kon zijn voor haarzelf, en daarmee voor de groep, in vrijheid.

We herkenden meteen de symptomen, bijna wegvallen, niet meer op de benen kunnen staan, heel emotioneel, en alleen maar naar bed willen… dat betekent 24 uur in de rust; dit is de Casa regel na een operatie. Vervolgens eten op bed brengen, kruiden halen bij de Casa apotheek en na 7 dagen de “white night”. Dit houdt in dat de Entities ’s nachts bij je langskomen voor nazorg van je interventie.

En zo ging het door. De één na de ander ging om, ontving een operatie. Het was ongelofelijk wat hier plaatsvond. De energie leek nog krachtiger te werken nu Joao niet aanwezig was, alsof ze ons de hele tijd wilden laten weten: “We zijn er! En we helpen jullie!” Wat was dit bijzonder om mee te maken. Het bleek een groot geschenk, juist voor ons als groep, om dit te hebben mogen ontvangen.

Nu zien we dat dit voor ons nodig was om te ervaren dat de Entiteiten ook zónder belichaamd te zijn, hun liefdevolle werk doen. En wat zij willen, is dit op elke plek op aarde mogelijk te maken, zodat deze pure liefde, die de ziel heelt, voor velen veel toegankelijker wordt.

Ik zelf ben zo geleid deze week, heb de deelnemers van de groep diepgaande zielsboodschappen in hun proces mogen geven, samen met Erik. Wij mochten de stem zijn voor de Entities. Ieder die erbij was heeft zoveel mogen ontvangen, daar doen woorden aan tekort. Dit was de enige keer tot nu toe dat ik geen operatie heb ontvangen tijdens een bezoek aan de Casa.

Daarna, terug in Nederland, ontstond het idee om een weekend in de Schouw te geven in samenwerking met de Entities of Light.

Ik gaf al een aantal jaren regelmatig prachtig diepgaande weekenden in Kuuroord de Schouw, maar dit voelde anders dan de weekenden die ik ooit had gegeven. Ik kreeg gelijk een boost van energie door me heen bij dit idee.

Wel voelde ik dat ik hiervoor toestemming wilde vragen aan Joao de Deus. Ook al zei alles in mij dat dit helemaal goed was. Ik kreeg kort daarna een heldere droom over Joao waarin hij me zei dat het goed was dit te doen. Dat alle hulp en steun hiervoor aanwezig zou zijn. Maar nog steeds wilde ik graag life toestemming. Ik wilde het 100 % zeker weten of het echt goed was. Want dit voelde als een volgende stap, een heel weekend met de Entities te mogen gaan samenwerken. Voor mij is het belangrijk dat alles helemaal zuiver is, dus ik besloot officieel toestemming te gaan vragen in de Casa aan Joao de Deus. Toen ik voor hem kwam met deze vraag (met een vertaler erbij),  kreeg ik  een duidelijke JA als antwoord, met een glimlach dat het echt helemaal goed was. Nu voelde het als groen licht, nu zou het gaan gebeuren.

Deze weekend-retreat kreeg de naam John of God Retreat in kuuroord de Schouw. Het was binnen no time volgeboekt. We hadden een stoel voor Dom Ignacio geplaatst in de grote groepsruimte in de Schouw, de kapel genaamd. Ook al heeft een Entity natuurlijk eigenlijk geen stoel nodig, op deze manier was er toch een plek gecreëerd waar mensen voor konden staan. Hij had me duidelijk laten weten, toen ik onder mijn kristalbed lag, dat het zo moest gaan. En zo gaf hij me meer glasheldere boodschappen door, steeds wanneer ik onder het kristalbed lag, over hoe het tijdens deze retreat moest gaan. Ik zou het nooit zelf zo hebben kunnen bedenken. Ik was zo dankbaar dat hij dit duidelijk doorgaf. Er was zoveel hulp om dit zo goed mogelijk te laten gebeuren. Voor mijn ervaring dit weekend, lees verder onder het item “ervaringen”.

Tijdens dit eerste weekend sprak Henny die bij alle gebeurtenissen aanwezig is als één van de mediums om de energie te helpen geleiden en afvoeren. Zij was voor deze taak  geroepen door de Entities; tijdens een manasessie kwam dit heel duidelijk op. Zij had dingen mogen zien… wat er nog gaat komen.. dat dit, wat we in de Schouw aan het doen waren, nog “kinderspel” was; ontdekken en groeien. Maar dat er nog veel meer zou komen; dat het heel groot zou worden en dat het voor alle lagen van de bevolking toegankelijk moest zijn. Vele mensen in het wit, grote bijeenkomsten, zich uitspreidend van Nederland naar buurlanden.. dit was nog maar het begin. Het typische was dat ik zelf ook een keer deze boodschap had ontvangen. Zonder dat we het van elkaar wisten.

Het team breidde zich uit..

Omdat de Entities of Light beter hun werk kunnen doen op ons mensen in een plek waar de trilling hoger is, dat wil zeggen waar de energie van liefde sterker is, een verfijndere vibratie aanwezig is ipv de ruwere 3D  energie, wordt er in de Casa In Brazilie gewerkt met een Current, ofwel een stroom kamer. Hier zitten honderden mensen te mediteren, om de energie op te hogen. Zo kan de Entiteit in Joao’s lichaam geincorpereerd blijven en kunnen alle andere Entities of Light de aanwezigen behandelen.
Zo ontstond het idee voor een Steungroep. Een groep zielen die zich geroepen voelen hieraan mee te helpen om zo samen het instrument te vormen voor de Entities of Light. Zoals in de Current van de Casa. Deze steungroep is nodig om de energie op te bouwen bij steeds groter wordende groepsbijeenkomsten. Dus het team ondergaat een grote uitbreiding. Op dit moment zijn er tientallen steungroepers die mediteren voordat de deelnemers binnenkomen om de energie op te hogen. De Entities kunnen door hen heen stromen en werken, om zo iedere aanwezige beter te kunnen bereiken en hun heling van de ziel  te brengen. Heling op de diepste laag, zodat emotioneel en fysiek lichaam mee kunnen gaan resoneren en heling op alle lagen van je zijn kan plaatsvinden. Zo ontstond de naam Soulhealing.

De naam “John of God Retreat” werd vervangen door “Soulhealing met de Entities of Light”.

Want dat is wat er werkelijk gebeurt. Rechtstreekse healing van de Entities of Light voor ieder die dit wil ontvangen, wat doorwerkt op alle lagen van je Zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat dit per definitie fijn aanvoelt. De liefde van hen is het medicijn, maar als er in jou nog lagen zijn die je afsluiten voor die liefde, worden die eerst in de week gezet, waardoor diepe processen op gang kunnen komen en je je tijdelijk geheel niet lekker kunt voelen. Dit kan zowel op fysiek als emotioneel niveau zijn. Maar nogmaals, dit is tijdelijk, en daar zul je doorheen moeten gaan. Er kunnen lagen belicht worden die er misschien al levens lang zitten en nu vrij mogen komen. Soulhealing is bevrijding en heling vanuit het diepst in jezelf. Van binnen naar buiten vindt als het ware een grote schoonmaak plaats. Het kan ook zijn dat je direct een gevoel van heling en verlichting zult ervaren. Maar.. dit krijg je van tevoren niet te horen. Het vraagt dus om volledige overgave en een volle JA van jezelf.

We worden officieel een stichting. Foundation of the Entities of Light. Het contract wordt getekend.

De steungroep wordt gevormd; er komt een hele groep prachtige mensen samen die zich hiertoe geroepen voelen en zich willen verbinden met de Entities of Light. Zelfs mijn zoon Daniël, nu 11 jaar oud , zit hierbij. Hij voelt zich thuis bij deze groep en deze energie. Jong en oud tezamen, allen met hetzelfde doel. Eens per maand komen we samen en vragen de Entities om hulp, om een zo zuiver mogelijk instrument voor hen te kunnen zijn. Hierdoor vindt tijdens deze bijeenkomsten diep proceswerk plaats. Deze zielen worden versneld “klaargestoomd” om dit te mogen doen. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze prachtige groep mensen die hier hun licht aan bij willen dragen. En ik heb veel respect voor de dappere stappen die ieder van hen zet in eigen processen.

Er wordt een logo gemaakt.

Ook dit vanuit verbinding met de Entities. De driehoek die zo symbolisch is in de Casa de Dom Ignacio, met als betekenis  Fé (vertrouwen), Amor (liefde) en Caridade (Barmhartigheid) , vormt het venster naar de Entities; het portaal waar zij doorheen werken. Het licht wat er doorheen komt, straalt de wereld in… het licht wat de aarde zo nodig heeft.

De tweede retreat in de Schouw vindt plaats. Deze keer genaamd: “Entities of Light Soulhealing”. Dit keer was er een altaar gemaakt, waarop de portretten en foto’s van de Entities waren geplaatst en vele kristallen uit de Casa. Het altaar waar ieder voor mocht komen om zijn of haar gebed te doen. Ik kon merken dat de energie van de Entities nog weer verder opgebouwd was. Al bij binnenkomst op vrijdagavond kwam meteen een deelneemster in proces. De retreat was nog niet begonnen en ze ging al om in de gang. En zo ging het ook weer dit weekend door. Er was een deelneemster die bij de eerste meditatie op vrijdagavond een helder gezicht voor zich zag… even later zag ze bij het altaar ditzelfde gezicht terug op een foto en herkende hierin één van de Entities die zich al had laten zien aan haar. Diepe processen vonden dit weekend plaats met als hoogtepunt voor velen het warme Bronbad, waar ieder als bij de heilige waterval in Brazilië, het oude los mocht laten en het nieuwe mocht verwelkomen. Het voelde als een heilig doopritueel. Ook dit was precies zo doorgegeven door de Entities, wederom toen ik onder het kristalbed lag! Voor meerdere ervaringen van deelnemers, kijk onder het item “ervaringen”.

De eerste try-out Soulhealing bijeenkomst vindt plaats

14 mei 2016 bij Centrum ’t Westlicht in Goes. We mogen voor deze groep van bijna 80 mensen zelfs een deel van de kerk die hieraan vast gebouwd is, gebruiken. Wat was dit een prachtige dag. Woorden doen tekort. De kristalbedden zijn actief ingezet tijdens deze dag, ieder heeft zoveel mogen ontvangen. Het was alsof we in de Casa waren met zijn allen. De taal van het Licht werd gesproken… door me heen.

Ik was net voor deze try-out Soulhealing in Brazilië geweest (april 2016) om een stukje uit te werken wat ik als zwaar heb ervaren en waar de Entities me zo mee geholpen hebben. Onlangs heb ik hier een stuk over geschreven in mijn nieuwsbrief; lees hiervoor meer onder het item “ervaringen”.

Mijn operatie die ik daar heb mogen ontvangen, werkt nog steeds door en het effect was duidelijk voelbaar tijdens de Soulhealing try-out in Goes. Ik voelde mijn verbinding met de Entities heel sterk, er werd door me heen gesproken en gewerkt. Geen enkele zwaarte meer. Intense stromen van liefde bleven maar door me heen gaan en vibreerden de ruimte in.

De Entities of Light waren zo duidelijk aanwezig en er gebeurde veel met de aanwezigen. Lees enkele reacties van deelnemers onder het item “ervaringen”.

Er zullen nog vele bijeenkomsten volgen. De “Entities of Light” is groeiende, in volle ontwikkeling. Ik vertrouw ten diepste op de goddelijke leiding die ik mag ontvangen en geef me er volledig aan over.

Marieke, oprichtster Foundation “Entities of Light”